HIFU Facelifting

HIGH INTENSITY FOCUSED ULTRASOUND

HIFU betekent High Intensity Focused Ultrasound. Het is een behandeling waarbij ultrasound wordt gebruikt voor een op een vooraf bepaalde diepte van de huid, de SMAS laag.

SMAS staat voor Superficial Musculo-aponeurotic System. De ultrasound verhit gelokaliseerd dit weefsel waardoor nieuwe collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een liftend effect van de huid, terwijl er geen beschadiging van de opperhuid optreedt.

Er wordt beweerd dat HIFU een facelift is zonder chirurgie, botox of fillers. Dat is natuurlijk marketing. Wel is de HIFU uitzonderlijk geschikt voor een aanvullende behandeling naast het bestaande arsenaal van mogelijkheden met fillers. Juist door de huid eerst te behandelen met de HIFU gevolgd door bijvoorbeeld Radiesse wordt de maximale collageenstimulatie bereikt. Uiteraard kan de HIFU een op zich zelf staande behandeling zijn met reële verbetering van de behandellocatie zonder gebruik te maken van aanvullende fillers. Daarbij is de HIFU bijzonder geschikt voor hals, decolleté en kaaklijn.

Ook het voorhoofd, de slapper wordende huid onder de ogen, kraaienpootjes en wangen kunnen goed worden behandeld.

De behandeling is niet geheel gevoelloos. Er is een warmteprikkeling voelbaar. We adviseren om voor de behandeling een paracetamol in te nemen. Zo nodig kan zelfs gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, maar dit is veelal niet nodig. De behandeling duurt gemiddeld slechts 30 minuten.

WELK RESULTAAT KAN UW KLANT VERWACHTEN ?

Eén behandeling is voldoende om het collageen te stimuleren. De resultaten van een strakkere huid ziet men na ongeveer 2 à 3 maanden, de verbetering kan zelfs tot 6 maanden na behandeling toenemen en houd langdurig aan. Herhaling van de behandeling is mogelijk en leid tot nog betere resultaten.

VOOR WIE IS HIFU FACELIFTING GESCHIKT?

Geschikt voor mensen die een verbetering en verstrakking van de huid willen zonder chirurgie. Met name geschikt voor het verbeteren van de kaaklijn, hals en decolleté.

VOOR WIE IS HIFU NIET GESCHIKT?

Een HIFU behandeling wordt afgeraden indien met recent is behandelen met fillers en of botox in het beoogde behandelgebied.Tevens niet geschikt voor zwangeren, of indien er sprake is voor een stollingsstoornis, immuunstoornis, leveraandoening, of een hartritmestoornis.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart