Behandelprijs HIFU

De juiste HIFU behandelprijs vragen is niet makkelijk. Veel specialisten kijken de prijs af van con-collega’s en baseren daarop hun eigen prijs. Dit kan echter de compleet verkeerde aanpak zijn; jouw situatie is namelijk anders dan die van je collega’s. De kosten die zij maken kunnen compleet anders zijn dan die van jou. Ook spreken zijn misschien een andere doelgroep aan waardoor ze een andere prijs kunnen vragen.

Wat houdt een kostprijs in?

Door je kostprijs te berekenen voorkom je dat je kosten onderschat en verlies draait. De meesten onder ons bieden meerdere producten en behandelingen aan. Het is aan te raden om per product of behandeling uit te rekenen wat je kosten zijn. Hiermee voorkom je dat je wat je verkoopt je meer kost dan oplevert. In het geval van HIFU behandelingen is het redelijk eenvoudig: prijs HIFU toestel, cartridges & tijd.

De kostprijs is het totale kostenplaatje dat jij moet maken voor het verkopen van de behandeling en het geven van een behandeling. Dat zijn je vaste kosten en je variabele kosten opgeteld.

Vaste en variabele uitgaven

Hoe meer behandelingen je verkoopt, hoe hoger je totale kosten. Dat is natuurlijk logisch doordat je meer producten of uren moet betalen. Er zijn echter kosten die je altijd hebt. Of je nu verkoopt of niet. Dit worden je vaste kosten genoemd. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de huur van het pand of kosten voor elektriciteit.

Je variabele kosten stijgen echter naarmate je meer verkoopt. Denk hierbij aan een verzorgingsproduct dat je gebruikt bij de behandeling van een klant.

Kostprijs voor een HIFU behandeling

Het makkelijkste is om de kostprijs per minuut uit te rekenen. Hierdoor kan je makkelijk doorrekenen naar de tijd die je nodig hebt voor een behandeling.

Reken eerst uit wat je totale vaste kosten zijn. Deel dit hierop door het aantal behandelingsuren dat je kan maken op jaarbasis. Maak niet de fout om je vaste kosten te delen door alle uren die je werkt. Het gaat hier om zogenaamde ‘declarabele’ uren. Oftewel; uren die je betaald krijgt doordat je met een klant bezig bent.

Berekening verkoopprijs

Al deze factoren neem je mee, maar ook die van je omgeving. Indien je een HIFU apparaat bij HIFU Solutions, gaan we samen met jou een onderzoek doen naar jouw clinic en omgeving om een reële behandelprijs vast te stellen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart